Niet ingelogd - Inloggen
Bekijk geschiedenis

BRU-AGSB-Z-n1519

Algemene gegevens

Analytische datum: 17-05-1762

Opmerkingen analytische datum: De datering geldt voor het afschrift, niet voor de gekopieerde tekst; de datum van de gekopieerde tekst werd niet aangevuld na 'die'.

Type: Ontslag door C. De Dours als kapelaan van OLV in de kerk van Beselare, in handen van de abt van Zonnebeke

Beschrijving: C. De Dours, kanunnik van het kathedraalkapittel van Ieper, verklaart dat hij in handen van de abt van Zonnebeke, als patroon, afstand doet van de kapelanij van OLV in de kerk van Beselare. Hij verkreeg deze kapelanij van de bisschop van Ieper, ingevolge een permutatie met Joannes Baptista Wilhelmus Ghijs, die tevoren kapelaan was.

Opmerking: Gecollationeerde kopie.

Tekst

test
[voorkant]

Ego infrascriptus canonicus hujus Ecclesiae cathedralis iprensis pure et simpliciter dimitto hisce ac resigno ad manus amplissimi domini abbatis Zonnebecani capellaniam perpetuam sub invocatione seu ad altare B[eatae] Mariae Virginis in ecclesia parochiali de Becelaere cujus praefatus dominus abbas est patronus quam obtinui ab illustrissimo Domino episcopo iprensi ejusdem collatore vigore permutationis initae cum domino Joanne Baptista Wilhelmo Ghijs ultimo illius capellaniae possessore pacifico ut de ea praefatus Dominus abbas libere possit disponere actum ipris die

C. De Dours

collatum die 17 maij 1762 D[omino] ignatio francisco de maesman