Niet ingelogd - Inloggen
Bekijk geschiedenis

BRU-AGSB-Z-802(54)

Algemene gegevens

Analytische datum: 23-10-1792

Opmerkingen analytische datum: Bijkomende datering: "jn daete 5. 7.bre 1709" (05/09/1709).

Type: Verklaring door procureur Devinck betreffende het 'intrekken' van documenten betreffende de abdij van Zonnebeke

Beschrijving: J.B. Devinck, procureur, verklaart dat hij een kopie van 05/09/1709, met daarbij een kopie van de verklaring van de experten Denys de Brier en Jan Beeckaert, 'ingetrokken' heeft van de heer Reynaert, die optrad in naam van de abt van Zonnebeke. Deze documenten maken deel uit van de consignatie door de abt van Zonnebeke in de Raad van Vlaanderen.

Opmerking: Alle stukken die zich in het het Fonds Zonnebeke van het Grootseminarie te Brugge onder nummer 802 bevinden, staan met elkaar in verband (dit dossier handelt over het proces tussen de abdij van Zonnebeke en de pastoor van Beselare, betreffende de restauratie van de pastorij van Beselare); het zou onoverzichtelijk worden om vanuit elk stuk 53 linken te leggen naar de andere stukken (onder 'Relaties'); zoek daarom voor gerelateerde documenten naar alle documenten met de 'Broncode' BRU-AGSB-Z-802.

Tekst

[VOORLOPIG]

BRU-AGSB-Z-802

Den onderschreven bekent jngetrokken te hebben van d'heer Reynaert over den eerweerden heere prelaet der abdije van Sonnebeke seker geinsi- nueerde Copie jn daete 5. [septem]bre 1709 met d'annexe Copie Acte van experten verleent door denys de brier ende jan Beeckaert de welke deelgemaekt hebben van de Consignatie by den eerweerden heere prelaet voorseyt gedaen jn den raede van Vlaenderen desen 23.en octobre 1792

J.B. Devinck p[rocureu]r