Niet ingelogd - Inloggen
Bekijk geschiedenis

BRU-AGSB-Z-802(46)

Algemene gegevens

Analytische datum: 26-05-1710

Opmerkingen analytische datum: Bijkomende dateringen: "le vingt quatriesme de ce mois" (24/05/1710); "Le 26. maij 1710" (26/05/1710).

Type: Juridische stap in het proces tussen de abdij van Zonnebeke en de pastoor van Beselare, betreffende de restauratie van de pastorij van Beselare

Beschrijving: J.B. Ghesquiere, procureur voor de abdij van Zonnebeke, verzoekt de eerste deurwaarder om De Moor, procureur van Van Robaijs, pastoor van Beselare, op de hoogte te brengen van het feit dat de abdij afziet van haar beroep tegen het voorstel om bepaalde kosten te betalen (in het kader van het proces tussen de abdij en de pastoor betreffende de restauratie van de pastorij van Beselare).

Opmerking: De marginale notitie wordt niet als aparte record opgenomen; de namen, plaatsnamen, instellingen, functies en dateringen worden wel opgenomen in deze record. // Alle stukken die zich in het het Fonds Zonnebeke van het Grootseminarie te Brugge onder nummer 802 bevinden, staan met elkaar in verband (dit dossier handelt over het proces tussen de abdij van Zonnebeke en de pastoor van Beselare, betreffende de restauratie van de pastorij van Beselare); het zou onoverzichtelijk worden om vanuit elk stuk 53 linken te leggen naar de andere stukken (onder 'Relaties'); zoek daarom voor gerelateerde documenten naar alle documenten met de 'Broncode' BRU-AGSB-Z-802.

Tekst

[VOORLOPIG]

BRU-AGSB-Z-802

Le sousigné procureur du Reuerend Sieur Abbé de Sonnebeque requiert au premier huissier d'Jnsinuer au procureur de moor occupant pour maitre van robaijs Curé de Becelaere que nous nous deportons du protest d'appel fait et signifié audit de moor le vingt quatriesme de ce mois par l'huissier Clapsteen audit offre de paijer les depens d[...?] regard cause requis a Ipre le vingt sixiesme Jour de maij xvij.C dix

J.B. Ghesquiere

Le 26. maij 1710 signifié copie de cette au procureur de moor a douze heures et demi du midij parlant a sa personne tesm.

J. Ben. clapsteen