Niet ingelogd - Inloggen
Bekijk geschiedenis

BRU-AGSB-Z-20

Algemene gegevens

Opmerkingen analytische datum: Callewaert(1), 35, nr. 30: 'Décembre 1205'.

Type: Schenking door de kanselier van Vlaanderen, in naam van de graaf van Vlaanderen (in navolging van diens leenman), van een tiende te Zonnebeke aan de abdij van Zonnebeke

Beschrijving: Gerardus, proost [van Sint-Donaas] te Brugge en kanselier van Vlaanderen, laat weten dat Ioannes de Rechem, met instemming van zijn echtgenote, Agnetis, afstand gedaan heeft van een zesde deel van een tiende op grond in de parochie Zonnebeke, die hij van de graaf in leen hield. In naam van [Boudewijn], keizer van Constantinopel en graaf van Vlaanderen, geeft Gerardus die tiende aan de abdij van Zonnebeke.

Opmerking: Volgens Callewaert(1), 35, nr. 30 is het originele document vastgehecht aan document nr. 30. // Volgens Callewaert(1), 35, nr. 30 is er een kopie in Cartularium S, kap. 7: "Confirmatio decimae Joannis de Rechem", en een samenvatting en diplomatische beschrijving in de Inventaire Diplomatique, p. 108. // Het document is bevestigd aan BRU-AGSB-Z-20*.

Tekst

test

[Overgenomen uit Callewaert(1), p. 35, nr. 30]

Ego Gerardus, Brugensis prepositus et Flandrie cancellarius, notum facio omnibus tam presentibus quam futuris quod Ioannes de Rechem, de consensu Agnetis uxoris seu, sextam partem decime duorum manipulorum in tota verteri terra in parochia de Sinnebecca jacentem, quam de domino meo comite in feodum tenebat, in manu mea coram hominibus domini mei comitis integre resignavit et quidquid in ea juris habebat vel habere poterat defestucavit et quitum clamavit. Cum ergo homines domini comitis nichil reclamationis in prefata decima eum vel heredes suos habere deinceps judicassent, Ego eandem decimam in perpetuam elemosynam possidendam, ex parte domini mei Imperatoris Constantinopolitani et comitis Flandrie, ecclesie Beate Marie de Sinnebecca donavi. Ut autem ista donatio in perpetuum stabilis et rata permaneat, presentem super hoc contuli paginam, sigilli mei appensione et testium subscriptione munitam.

S. Rogeri de Moske; S. Sigeri fratris ejus; S. Rogeri de Busco; S. Willelmi magni; S. Lamberti de Ledengem; S. Willelmi de Morscele; S. Johannis fratris ejus; S. Dirini Bode; S. Sigeri de Walle; S. Danielis de Rechem.

Actum anno Domini M° ducentesimo quinto, mense Decembri.