Niet ingelogd - Inloggen
Bekijk geschiedenis

GEN-RAG-RUP-681

Algemene gegevens

Opmerkingen analytische datum: Callewaert(1), 42, nr. 37: 'Mars 1216'. // De datering werd overgenomen uit Callewaert (uitgaande van de veronderstelling dat in de bron gedateerd werd volgens de paasstijl, werd het jaartal aangepast).

Type: Schenking door de gravin van Boulogne van jaarlijkse renten te Roeselare (t.v.v. jaargetijden) aan de abdij van Zonnebeke

Beschrijving: Ida, gravin van Boulogne, laat weten dat zij de abdij van Zonnebeke jaarlijks 30 schellingen schenkt, 10 voor het jaargetijde van haar echtgenoot, Reinaldus, 10 voor dat van haar oom, Henricus, en 10 voor haar eigen jaargetijde, en dit uit de inkomsten die ze jaarlijks heeft van gronden te Roeselare.

Opmerking: Volgens Callewaert(1), 42, nr. 37 bevindt er zich een kopie van de oorkonde in Cartularium S, supplement 23, werd de oorkonde geanalyseerd in V. GAILLARD, Inventaire analytique des chartes des comtes de Flandre. Gent, 1857, p. 95, n. 681, en uitgegeven in V. GAILLARD, Archives du Conseil de Flandre, 1856, p. 101 (naar het origineel).

Tekst