Niet ingelogd - Inloggen
Bekijk geschiedenis

BRU-AGSB-Z-33*

Algemene gegevens

Opmerkingen analytische datum: Callewaert(1), 61, nr. 56: 'Juillet 1222'.

Type: Bevestiging door de bisschop van Terwaan betreffende de schenking van een tiende te Zonnebeke door Willelmus de Locris - en zijn echtgenote - aan de abdij van Zonnebeke

Beschrijving: Adam, bisschop van Terwaan, laat weten dat Willelmus de Locris en zijn echtgenote, Ava, een derde deel van de tiende op alle oude grond te Zonnebeke, aan de abdij van Zonnebeke geschonken hebben, als aalmoes.

Opmerking: Callewaert(1), 61, nr. 56 vermeldt dat de originele oorkonde vastgehecht is aan een andere oorkonde, nl. BRU-AGSB-Z-33. // Callewaert(1), 61, nr. 56 vermeldt een kopie in Cartularium S, kap. 3, en een analyse en beschrijving in de Inventaire Diplomatique, p. 103, "met een roodachtich ghebroken zegele onder wt hanghende." // Het document werd bevestigd aan BRU-AGSB-Z-33.

Tekst

test
*

[Overgenomen uit Callewaert(1), p. 61, nr. 56]

Universis presentes litteras inspecturis, ego Adam, Dei gratia Morinensis episcopus, salutem in salutis Auctore. Universitati vestre notum esse volumus quod Willelmus de Locris et uxor ejus Ava, in presentia nostra constituti, terciam partem decime de tota terra veteri quam habebant in Sinnebecka, ecclesie de Sinnebecka nomine elemosine contulerunt, fide interposita in manu nostra quod eandem decimam nunquam reclamarent nec ecclesiam de cetero pro eadem vexari permitterent.

H[ugone] Yprensi, J[ohanne] Formoselensi prepositis et R[oberto] decano christianitatis Yprensis, presentibus et aliis quam pluribus.

Actum anno Domini M° CC° vigesimo secundo, mense julio.