Niet ingelogd - Inloggen
Bekijk geschiedenis

BRU-AGSB-Z-R13(kap112)

Algemene gegevens

Analytische datum: 30-10-1238

Opmerkingen analytische datum: Callewaert(1), 74, nr. 71: '30 Octobre 1238'. // De zaterdag vóór Allerheiligen viel in 1238 op 30 oktober.

Type: Bevestiging door 4 pastoors van een sententie door de deken van de christenheid van Ieper in een geschil tussen de parochianen en de abdij van Zonnebeke betreffende het betalen van de hoendertiende, ten nadele van de parochianen

Beschrijving: 4 pastoors, Gillebertus de Flameringhes, Johannes de Reninghelst, Walterus de Norscotes en Johannes de Bekescote, laten weten dat zij aanwezig waren bij de veroordeling van de parochianen van Zonnebeke, op gezag van de deken van de christenheid van Ieper, in de zaak betreffende de betaling van de hoendertiende aan de abdij van Zonnebeke.

Opmerking: Callewaert(1), 74, nr. 71 vermeldt een kopie in Cartularium S, kap. 112.

Tekst

BRU-AGSB-Z-R13(kap112)

[Overgenomen uit Callewaert(1), pp. 74-75, nr. 71]

[p. 74] Universis christifidelibus praesentem paginam inspecturis Gillebertus, Johannes, Walterus, Johannes, de Flamertinghus, de Rininghelst,

[p. 75] de Norscotes, de Bekescote presbyteri salutem in Domino. Vestrae significamus universitati quod nos interfuimus ubi parochiani de Sinnebeke authoritate decani christianitatis Yprensis, ecclesiae de Sinnebeka in solutione decimae pullorum fuerunt condemnati ordine juris in omnibus observato. In cujus rei testimonium praesentes literas sigillorum nostrorum appositione fecimus sigillari.

Actum anno 1238, sabbatho ante festum Omnium Sanctorum.