Niet ingelogd - Inloggen
Bekijk geschiedenis

BRU-AGSB-Z-43

Algemene gegevens

Opmerkingen analytische datum: Callewaert(1), 74, nr. 70: '1234'.

Type: Schenking door de heer van Komen (in navolging van zijn leenman) van grond te Linsele aan de abdij van Zonnebeke

Beschrijving: B[alduinus], heer van Komen, laat weten dat Johannes de Lentout afstand heeft gedaan van de grond die hij van Balduinus in leen hield in de parochie van Linsele, naar het hof van de abt van Zonnebeke (de genoemde abt betaalde Johannes jaarlijks 27 denieren voor die grond). Johannes doet dit met instemming van zijn echtgenote, Sibilia. Balduinus, op zijn beurt, schenkt die grond aan de abdij van Zonnebeke, met instemming van zijn echtgenote Gertrudis, voor hun beider zielenheil.

Opmerking: Callewaert(1), 74, nr. 70 vermeldt een kopie in Cartularium S, kap. 64: De bonario terrae juxta mansionem nostram de Joanne de Lenthout.

Tekst

test

[Overgenomen uit Callewaert(1), p. 74, nr. 70]

Ego B[alduinus], dominus de Comines, notum facio tam presentibus quam futuris quod Johannes de Lentout terram quandam quam de me tenebat in feodum, jacentem in parrocchia de Lincelis, juxta curtem abbatis de Sinnebecca versus occidentem, de qua terra idem abbas predictus J[ohanni] XXVII denarios annuatim solvebat, in manu me cum uxore sua Sibilia libere et absolute resignavit et guerpivit. Ego autem, de consensu Gertrudis uxoris mee, pro salute animarum nostrarum, predictam terram cum comitatura abbati et conventui de Sinnebecca in puram elemosinam dedi in perpetuum libere possidendam, et in hujus rei testimonium presens scriptum sigilli mei munimine roborari.

Actum anno Domini M°CC°XXX° quarto.