Niet ingelogd - Inloggen
Bekijk geschiedenis

BRU-AGSB-Z-44

Algemene gegevens

Analytische datum: 23-11-1238

Opmerkingen analytische datum: Callewaert(1), 75, nr. 72 vermeldt: "23 Novembre 1238." // De feestdag van de H. Clemens valt op 23 november.

Type: Bevestiging door de deken van de christenheid van Ieper van de veroordeling van de parochianen van Zonnebeke in een geschil met de abdij van Zonnebeke betreffende de hoendertiende

Beschrijving: J[ohannes], deken van de christenheid van Ieper, laat weten dat hij vernomen heeft dat de parochianen van Zonnebeke op gezag van zijn voorganger, Johannes, voormalig deken van de christenheid van Ieper, veroordeeld werden in een geschil met de abdij van Zonnebeke, en de abdij de hoendertiende moeten betalen.

Opmerking: Callewaert(1), 75, nr. 72 vermeldt een kopie in Cartularium S, kap. 111.

Tekst

test

[Overgenomen uit Callewaert(1), p. 75, nr. 72]

Universis christifidelibus presentem paginam inspecturis J[ohannes], decanus christianitatis Yprensis, salutem in Domino. Universitati vestre significamus quod parrochiani de Sinnebeke, sicut a probis viris fide dignis qui interfuerunt intelleximus, auctoritate domini Johannis, decani quondam christianitatis Yprensis, predecessoris nostri, ecclesie de Sinnebeke in solutione decime pullorum per diffinitivam sententiam fuerunt condempnati. In cujus rei testimonium presentes literas sigilli nostri munimine fecimus roborari.

Datum anno Domini M°CC°XXX° octavo, in die Beati Clementis.